ua
UA RU

ОБЛІПИХА: користь для організму та деталі щодо споживання

55

ОБЛІПИХА: користь для організму та деталі щодо споживання

Обліпиха – унікальний природній лікар, властивості якої здатні допомогти чи не кожному. Ягоди обліпихи славляться багатим вмістом вітамінів A, E, PP, H, К, С, B6, B9, B5, B1. До складу обліпихи входять такі мікро- та макроелементи: натрій, калій, фосфор, кальцій, залізо, магній, марганець, молібден, цинк. Також в обліписі містяться омега 3, омега 6, омега 7, омега 9, дубильні речовини, фітонциди, рутин, серотонін, клітковина тощо. Вміст аскорбінової кислоти в обліписі майже такий самий, як у чорній смородині, а вітаміну А – як в абрикосах.



Корисні властивості ягід обліпихи:
🔸містить велику кількість вітаміну К, корисна для серцево-судинної системи;
🔸допомагає при зовнішніх пошкодженнях шкіри, знімає тканинні запалення та може загоїти рани;
🔸завдяки хорошим антиоксидантним властивостям здатна запобігти старінню тканин і перешкоджає ураженню їх вільними радикалами;
🔸вітамін Е допомагає активізувати роботу усіх залоз внутрішньої секреції та репродуктивної системи;
🔸її часто застосовують для лікування різних гінекологічних захворювань;
🔸сік обліпихи ефективний для лікування пухлин, при розладах травної системи, подагрі, ревматизмі;
🔸завдяки високому вмісту серотоніну (гормон радості), обліпиха здатна піднімати настрій та подовжувати життя;
🔸корисна для вагітних: укріплює імунітет та бореться з інфекціями;
🔸може допомогти в запобіганні діабету.

Обмежте вживання обліпихи, якщо у вас:
🔺панкреатит;
🔺гепатит;
🔺гострий холецистит;
🔺сечокам'яна хвороба;
🔺гострі захворювання печінки та жовчного міхура.

Насолоджуйтесь корисними властивостями цього осіннього дару. Пам’ятайте, що ваше здоров’я у ваших руках!

Інформаційні матеріали Повний перелік

Нормативні документи Повний перелік